Biografie Ad Verstijnen

Ad Verstijnen werd geboren op 18 augustus 1946 te Arnhem. Hij volgde aan de Academie voor Beeldende Vorming de lerarenopleiding voor Teken- en Handvaardigheid te Tilburg.

Verstijnen maakt gebruik van verschillende technieken: schilderen met acryl, olie op linnen, gemengde technieken op papier, dripping, collages, aquarel, zeefdruk, driedimensionaal werk in R.V.S., ijzer, brons en keramiek.

De kunstenaar omschrijft zijn werk met de volgende woorden:

"Altijd de andere kant op. Slingeren, vol plezier, heen en weer tussen fantasie en werkelijkheid. Het optimisme schuifelt mij naar voren in een avontuur van creativiteit, waarbij verworvenheden zoveel mogelijk worden vermeden.

Meestal ga ik uit van niets. Soms staat een landschap, dan weer een kindertekening centraal. Ik wil grensverleggende waarden aftasten, opvallend werk maken, zodanig dat ik vooral de verwondering en de aandacht van mezelf tref.

Wat ik doe heeft geen enkel houvast. Misschien is het de zin van de onzin?

Het werk wordt in ieder geval zinvol als het binnen mijn slingeren past.

Een heldere uitstraling, een heftige dynamiek, felle kleuren en een soort ruimtelijkheid zijn daarvoor belangrijk. Altijd met alle intentie bezig zijn en dan weer afstand nemen. De worsteling zal blijven.”

Prijzen:

1985 Internationale Staatsprijs voor Maritieme Schilderkunst, Antwerpen

1990 Laureaat van de Academie van Antwerpen

Verstijnen maakte werk voor onder andere ABN AMRO, S.O.S Kinderdorpen, Unicef, EMI, Heijmans en NedCar.