Biografie George Heidweiler

De beeldend kunstenaar George Heidweiller werd geboren in 1963 te Beverwijk. Hij volgde van 1980 tot 1984 een opleiding aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag.

Kenmerkend voor de figuratieve stijl is het expressieve karakter van zijn visueel heldere werken. Kernbegrippen zijn Aziatische straatcultuur, Zuid-Amerikaans kleurgebruik, westers geweld, consumptie, het uitvlakken van de scheidslijn tussen kunst & leven en kunst als westers sjamanisme.

Zijn materiaalgebruik varieert, regelmatig verschijnen zeefdrukken rechtstreeks op doek evenals collages in gemengde technieken op acryl, papier of houten ondergronden.

Vanaf 1987 is zijn werk te zien geweest op diverse, zowel solo- als groepsexposities in Nederland en Spanje. Het werk van Heidweiller is aangekocht door o.a. het Ministerie van Justitie in Den Haag en hij heeft meegewerkt aan tal van projecten, waaronder het assisteren van Herman Brood bij het beschilderen van tramproject Lijn 2 in Amsterdam (1993) in opdracht van Fame Records.